CENSURA DELS ACTES PER AL 9 D’OCTUBRE PER PART DE LA REGIDORA DE CULTURA DE LA VILA

 
DOC
 

  L’Associacio Culturo-Jovenil MOSSARABIA de La Marina Baixa es creà en decembre de l’any passat en La Vila. Es una agrupacio de jovens -exlussivament cultural- creada per a defendre i difondre els signes d’identitat valencians (llengua, cultura, tradicions...) 
 Per al 9 d’octubre, Dia Nacional Valencià, teniem pensats una serie d’actes purament ludic-festius per a celebrar esta data, els quals consistien en:

-. Un passacarrer recorrent els carrers del poble pels membres de la nostra associacio i representants de les directives de les associacions convidades, els quals pertanyen al Colectiu Jovenil d’Associacions Valencianistes, acompanyats per una colla de dolçainers.
-. Paradeta en la Llar del Pensioniste on es degustarien mistela de Xalo, dolços vilers i valencians, tambe es faria un taller artesanal de massapa per als chiquets i s’oferiria una chocolatada en coca d’almela per a tots els assistents, a mes de la realisacio de jocs infantils.
Puix be, estem molt INDIGNATS per no haver pogut realisar estos actes ya que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Vila -que pertany al P.S.O.E- nos va DENEGAR l’autorisacio tant verbal com per escrit, en lo que tot eren excuses que amagaven el seu talant catalaniste i antidemocratic. 

  Les excuses que se nos van donar van ser les següents: 
 

    1. Que no s’havia informat ad atres associacions vileres a banda dels participants. Quan aço es fals ya que entre atres, nosatros incluits, un grup de rock i un atre colectiu, estos dos ultims afins als intolerants dels Maulets, varem acudir ad una reunio per a tractar, PRECISAMENT, sobre els actes a realisar dita data, que al final no es realisà perque no es presentà la Regidora, determinant la reunio per a la semana següent. 

    2. Un atra excusa va ser que com es tradicional nomes participen en la programacio per al 9 d’octubre les societats musico-culturals del nostre municipi i que son les mateixes des de l’any 1995, cosa que no es certa degut a que el trio de dolçainers Barralet que participà en l’acte era el primer any que ho fea i que qualificar als grups de danses, els quals sí que van poder montar paradetes, com a societats musico culturals es filar massa prim. 

    3. Segons la Regidora de Cultura el dia 2 d’octubre, data en la que va rebre la nostra solicitut per escrit, la programacio per al 9 d’octubre es trobava tancada des de fea molt de temps. Nosatros varem presentar per escrit la solicitut el dia 1 d’octubre degut a que el 28 de setembre se nos va denegar verbalment la realisacio dels actes que haviem acordat anteriorment en la secretaría de Cultura el dia 23 de setembre -data en la que encara no s’havia tancat la programacio- en l’excusa de que no ho haviem presentat per escrit quan sabem que CAP agrupacio participant en dit acte no ho havia fet sino que ho havien expost en dita secretaría seguint els mateixos passos que nosatros.

Per tot l’expost l’Associacio Culturo-Jovenil MOSSARABIA vol manifestar la nostra TOTAL INDIGNACIO i expressar el nostre MALESTAR per la censura a la realisacio dels nomenats actes, recordant temps passats als que creïem haver superat ya en tot el temps que disfrutem de democracia. I si la EXCUSA REAL era per haver segut amenaçada per un grup d’intolerants, nosatros no tenim la culpa de que la Regidora de Cultura no sapia estar en el lloc que li correspon. A vore si encara tenim la culpa de que uns atres (els Maulets) l’amenacen.

 
 
ASSOCIACIO CULTURO-JOVENIL MOSSARABIA
Apartat de correus nº 202
3570 La Vila
(Alacant)
mossarabia@lavila.net
 
 
Mes informacio
 
TORNAR A LA PAGINA PRINCIPAL