LLIBRES EN VALENCIÀ

PER: ANGELS REDON
 
Doc
 

RAMONET DE BOUPERLAVILA I ATRES HISTORIES    JOSEP LLUÏS GARCIA FERRADA
ACCIO BIBLIOGRAFICA VALENCIANA. FIL D’ARAM, Valencia. 1998.

Ramonet de Bouperlavila de Josep Lluïs Garcia

     Trobem en García Ferrada dos autors radicalment distints. El poeta de la passio amorosa, ple de sensualitat i el narrador sarcastic i ironic de la condicio humana.
 L’obra que hui es resenya pertany en tot el dret ad esta segona categoria.
 Ramonet debouperlavila i atres histories, titul tambe del primer conte que recull el llibre, i u dels que mes he fruit, nos fara somriure, riure, passar un bon ratet, pero tambe des del destarifo d’alguns arguments vore el costat amarc de la vida. Darrere de les rialles està l’ull d’un observador zelos del mon.
 Per cert, el motiu de la portada està molt acertat al contingut del llibre.
 

 
MES LLIBRES EN VALENCIÀ
 
 

SOLAGE ALFABETIC D’AMOR   CHIMO LANUZA I ORTUÑO
AITANA EDITORIAL, Altea. 1998.

Solage alfabetic d'amor de Chimo Lanuza i Ortuño

     L’editorial Aitana, d’Altea, va prometre fa uns anys iniciar una coleccio de poesia en llengua valenciana; passats els temps alguns nos preguntaven que sería d’aquella promesa. Enguany per fi, ha vist la llum en quatre tituls que pareixen molt interessants. A mes del que hui resenyem, els autors del atres son: Artur Ahuir, Voro López i Emili Ridocci. Esperem que continue recreant-nos per eixe cami.
 La coleccio l’olleta, s’estrena en Solage alfabetic d’amor, poemari a on Chimo Lanuza desbrina u a u sentiments i anhels amorosos, passio, desig, zel, anyorança, necessitat, ilusio, soletat. Sempre el tu i el yo, i sempre el desig inagotable.
 Pocs saben plasmar, en llengua valenciana, les parules de l’amor fet dia a dia com Lanuza.
 

 
MES LLIBRES EN VALENCIÀ
 
 
TORNAR A LA PORADA